Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Национален парк „Цаво”

Кения

Национален парк "Цаво" е разделен от магистралата Найроби-Момбаса на източен и западен. Това е най-големият ловен резерват на Кения и един от най-обширните в света, превърнал се в предпочитано място за организиране на африканско сафари. Известен с големия брой лъвове и слонове, които живеят там, националният парк „Цаво” е дом на изумително разнообразие от диви животни, които оцеляват в негостоприемните му безводни вулканични зони, в това число и животните от така наречената “голяма петорка”.

 

 

Източен Цаво е по-малко посещаван и само южната му част, оградена от север от река Галана, е отворена за туристи. Срещите със слоновете са гарантирани през цялата година, с изключение на по-влажните месеци - май, юни и ноември, когато по-големите животни се разпръсват в различни посоки.

 

 

Други животни, които могат да се видят са хипопотамите, лъвовете и стадата зебри. Край водопада Лугард се намира резерватът за черни носорози, предназначен да опази този животински вид, чийто представители са намалели вследствие на бракониерския улов, до едва 50 екземпляра. Западен Цаво е по-малък по площ и предлага по-достъпни изживявания, макар че той също е обитаван от много диви животни, включително над 70 вида бозайници.

 

 

Широката 70 метра река, която започва от изворите Мзима, представлява чудесно място за наблюдение на нилски крокодили и хипопотами, както и на обикновени зебри и газели, които идват тук да пият вода.

 

 

Паркът обхваща повече от 21 хил. кв. км. - територия, която надвишава, например, страни като Ямайка.

Екскурзии и почивки до Кения »