Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Италия
Испания
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ
ПОЧИВКИ В ГЪРЦИЯ
ЕКЗОТИКА
ШОТЛАНДИЯ
ИРЛАНДИЯ

Нувара Елия

Нувара Елия, Шри Ланка

Високопланинският курорт Нувара Елия, "градът на светлината” или още както го наричат „Малката Англия” - заради островърхите покриви, англиканската църква, сградата на пощада и поддържаните старинни вили е разположен на височина от 1884 м в планината Пидуруталагала. Мекият благоприятен климат (средна годишна температура между +15 и +20 градуса), живописните поля и долини, планинските пейзажи - всичко това прави Нувара Елия изключително популярен.

 Така нареченият "Априлският сезон" в Нувара Елия започва преди повече от 150 години, когато англичаните, за да се спасят от горещината в Коломбо, идвали тук със семействата си. С годините почивката през април станала традиция и след напускането на англичаните, местните жители запазили този обичай.

 Градът, който почти не познава нощния живот през останалото време на годината, оживява през този сезон. Хотелите организират дискотеки и развлекателни програми; провеждат се изложби на цветя и кучета, надбягвания с коне и понита.

 В центъра на града е разположен Паркът Виктория, очарователно място за пикник и отдих. Южно от парк се намира хиподрума, където се провеждат конните надбягвания през април. Езерото Грегори, южно от хиподрума е друга интересна забележителност на града.

Екскурзии и почивки до Шри Ланка »