Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Нувара Елия

Нувара Елия, Шри Ланка

Високопланинският курорт Нувара Елия, "градът на светлината” или още както го наричат „Малката Англия” - заради островърхите покриви, англиканската църква, сградата на пощада и поддържаните старинни вили е разположен на височина от 1884 м в планината Пидуруталагала. Мекият благоприятен климат (средна годишна температура между +15 и +20 градуса), живописните поля и долини, планинските пейзажи - всичко това прави Нувара Елия изключително популярен.

 Така нареченият "Априлският сезон" в Нувара Елия започва преди повече от 150 години, когато англичаните, за да се спасят от горещината в Коломбо, идвали тук със семействата си. С годините почивката през април станала традиция и след напускането на англичаните, местните жители запазили този обичай.

 Градът, който почти не познава нощния живот през останалото време на годината, оживява през този сезон. Хотелите организират дискотеки и развлекателни програми; провеждат се изложби на цветя и кучета, надбягвания с коне и понита.

 В центъра на града е разположен Паркът Виктория, очарователно място за пикник и отдих. Южно от парк се намира хиподрума, където се провеждат конните надбягвания през април. Езерото Грегори, южно от хиподрума е друга интересна забележителност на града.

Екскурзии и почивки до Шри Ланка »