Начало
Черен петък
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Северна Македония
Турция
Сърбия
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛЕДНИ БАЗАРИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА
СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
ОТ ВАРНА
ОТ ПЛОВДИВ
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ

Нувара Елия

Нувара Елия, Шри Ланка

Високопланинският курорт Нувара Елия, "градът на светлината” или още както го наричат „Малката Англия” - заради островърхите покриви, англиканската църква, сградата на пощада и поддържаните старинни вили е разположен на височина от 1884 м в планината Пидуруталагала. Мекият благоприятен климат (средна годишна температура между +15 и +20 градуса), живописните поля и долини, планинските пейзажи - всичко това прави Нувара Елия изключително популярен.

 Така нареченият "Априлският сезон" в Нувара Елия започва преди повече от 150 години, когато англичаните, за да се спасят от горещината в Коломбо, идвали тук със семействата си. С годините почивката през април станала традиция и след напускането на англичаните, местните жители запазили този обичай.

 Градът, който почти не познава нощния живот през останалото време на годината, оживява през този сезон. Хотелите организират дискотеки и развлекателни програми; провеждат се изложби на цветя и кучета, надбягвания с коне и понита.

 В центъра на града е разположен Паркът Виктория, очарователно място за пикник и отдих. Южно от парк се намира хиподрума, където се провеждат конните надбягвания през април. Езерото Грегори, южно от хиподрума е друга интересна забележителност на града.

Екскурзии и почивки до Шри Ланка »