Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Нувара Елия

Нувара Елия, Шри Ланка

Високопланинският курорт Нувара Елия, "градът на светлината” или още както го наричат „Малката Англия” - заради островърхите покриви, англиканската църква, сградата на пощада и поддържаните старинни вили е разположен на височина от 1884 м в планината Пидуруталагала. Мекият благоприятен климат (средна годишна температура между +15 и +20 градуса), живописните поля и долини, планинските пейзажи - всичко това прави Нувара Елия изключително популярен.

 Така нареченият "Априлският сезон" в Нувара Елия започва преди повече от 150 години, когато англичаните, за да се спасят от горещината в Коломбо, идвали тук със семействата си. С годините почивката през април станала традиция и след напускането на англичаните, местните жители запазили този обичай.

 Градът, който почти не познава нощния живот през останалото време на годината, оживява през този сезон. Хотелите организират дискотеки и развлекателни програми; провеждат се изложби на цветя и кучета, надбягвания с коне и понита.

 В центъра на града е разположен Паркът Виктория, очарователно място за пикник и отдих. Южно от парк се намира хиподрума, където се провеждат конните надбягвания през април. Езерото Грегори, южно от хиподрума е друга интересна забележителност на града.

Екскурзии и почивки до Шри Ланка »