Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Ровин

Ровин, Хърватия

Ровин е град в западната част на полуостров Истрия, с население от приблизително 14 000 души. Ровин е известен туристически курорт и голямо рибарско пристанище. Любопитен факт е, че тук дълго време е бил популярен истрийският език - романски език, който е разпространен в тази част на Истрия и все още се владее от някои жители.

Градът има средиземноморски климат, със средна годишна температура около 16° C, въпреки северната си географска ширина. Температурата на водата е над 20 ° C от средата на юни до септември.

Основната икономическа дейност в Ровин е туризмът, като сезонът продължава от май до септември. Тук се помещават много барове, магазини, базари, ресторанти и художествени галерии. В историческата част на града могат да бъдат разгледани множество забележителности.

Ровин е втората по значение туристическа дестинация в страната по брой на реализираните нощувки. Двете най-близките летища са Пула (Хърватия) и Триест (Италия) и по време на летния сезон нискотарифни авиокомпании поддържат директни полети от Западна Европа и до двете летища. По време на летния сезон има пряка връзка с фериботна линия между Венеция и Ровин.

Екскурзии и почивки до Хърватия »