Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Ровин

Ровин, Хърватия

Ровин е град в западната част на полуостров Истрия, с население от приблизително 14 000 души. Ровин е известен туристически курорт и голямо рибарско пристанище. Любопитен факт е, че тук дълго време е бил популярен истрийският език - романски език, който е разпространен в тази част на Истрия и все още се владее от някои жители.

Градът има средиземноморски климат, със средна годишна температура около 16° C, въпреки северната си географска ширина. Температурата на водата е над 20 ° C от средата на юни до септември.

Основната икономическа дейност в Ровин е туризмът, като сезонът продължава от май до септември. Тук се помещават много барове, магазини, базари, ресторанти и художествени галерии. В историческата част на града могат да бъдат разгледани множество забележителности.

Ровин е втората по значение туристическа дестинация в страната по брой на реализираните нощувки. Двете най-близките летища са Пула (Хърватия) и Триест (Италия) и по време на летния сезон нискотарифни авиокомпании поддържат директни полети от Западна Европа и до двете летища. По време на летния сезон има пряка връзка с фериботна линия между Венеция и Ровин.

Екскурзии и почивки до Хърватия »