Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Санта Крус де Тенерифе

Тенерифе, Испания

Град Санта Круз де Тенерифе е разположен в североизточната част на красивия Канарски остров, Тенерифе. Градът с население от около 223 000 души и е столица както на острова, така и на цялата провинция. Заедно със съседния град Сан Кристобал де Ла Лагуна и други близки градчета формират агломерация с над половин милион жители. Санта Круз е основан през 1494 година и е типичен испански град, оживен и динамичен, с широки и натоварени булеварди и тесни улички, просторни площади, фонтани, магазини и пазари. Архитектурата на Санта Круз датира от края на 19 и началото на 20 век. В типично средиземноморския градски пейзаж преобладават най-често сгради в колониален стил на около два – три етажа с плоски покриви и обагрени в ярки пастелни тонове. 

Градският център на Санта Круз де Тенерифе е много приятно място за разходка не само за туристите, но и за местните жители. Чистотата и красивата архитектура се съчетават перфектно с екзотичната растителност. Най-голям и известен е паркът Гарсия Санабрия, който предлага пищна зеленина и сенчести пейки за почивка. Сред най-известните места за разходка е улица Рамбла дел Генерал Франко. Това е голяма улица, която разполага с широка и сенчеста алея за пешеходци между двете платна.

 

Друг интересен маршрут за разходка в столицата на Тенерифе е булевард Франсиско ла Роче, който следва крайбрежието на Санта Круз, преминава край пристанището на града и достига до Плаза де Еспаня – просторен площад, заобиколен с красиви сгради, считан за най-големият в Санта Круз. В средата му е разположено голямо изкуствено езеро. Според местните жители мястото е най-централното в Санта Круз де Тенерифе. Непосредствено до езерото се издига мемориалът на загиналите в гражданската война “Монументо а Лос Каидос”. Следвайки на юг крайбрежието на Атлантика може да се стигне до най-известната съвременна сграда на Канарските острови – Аудиториумът Тенерифе. Непосредствено до Аудиториумът на самия морски бряг се намира Морски парк Сезар Манрике. Той е известен със своите лазурни басейни с морска вода, компенсиращи липсата на плажове в близост до центъра на града. 

Екскурзии и почивки до Испания »