Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Торонто

Торонто, Канада

Един от най-колоритните градове в Канада, Торонто е известна дестинация за много туристи. Градът привлича много имигранти от съседни страни. Смята се, че почти 50% от жителите на града са родени извън пределите на държавата.

Град Торонто се намира в югоизточната част на Канада, на северозападния бряг на езерото Онтарио. Това е най-големият град в страната. Населението му наброява около 2.6 милиона души, а градската агломерация надхвърля 5.8 милиона жители.

Метрополитният град привлича множество туристи всяка година. Тъй като не се слави с дългогодишна история, повечето забележителности в Торонто са с модернистичен и културен характер. Един от емблематичните символи на града е замъкът Каса Лома. Други известни обекти включват: кулата СиЕн Тауър, търговският център Eaton Centre, Музеят Онтарио, Художествената галерия "Онтарио", паркът „Канадските чудеса“ в близост до езерото, както и Китайският квартал. Както вече беше споменато, градът е богат на имигранти от различни култури. В този смисъл, други етнически квартали също представляват интерес. Такива са гръцкият, италианският, португалският, индийският и други.

Екскурзии и почивки до Канада »