Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Чехия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Русия
Мароко
Почивки със собствен транспорт
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
НОВА ГОДИНА
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ШВЕЙЦАРИЯ
ПОЛША
ШРИ ЛАНКА
55 +
МАЛДИВИ
КУБА
ЯПОНИЯ
БЪЛГАРИЯ

Хайфа

Хайфа, Израел

Град Хаифа е третият по големина в Израел, намиращ се в северната част на страната. Разположен е на брега на Средиземно море и е най-голямото пристанище в държавата. Населението в самия град е около 270 000 жители, които заедно с околните селища надхвърлят 1 млн. 

 

 

В превод от иврит името на града означава “красив бряг” и неслучайно Хайфа е известен като един от най-красивите градове в света. Разположен на склоновете на планината Кармел, потъналият в зеленина град спира дъха на всеки посетител. 

 

 

На това място френски монаси построяват манастир, който по-късно дава началото на Ордена на кармелитите (от планината Кармел). Днес в олтара на църквата се намира пещерата на библейския пророк Илия.

 

 

Хаифа е известен и като център на Бахайската вяра, а прочутите бахайски градини са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Комплексът включва разкошни паркове с растителност от цял свят, разположени на 19 нива поради терасовидния релеф на града, както и храм с позлатен купол. 

 

 

Внимание заслужават и музеите в града, сред които най-известни са Музеят на емигрантите и Военноморският музей. 

 

Хаифа е място, на което всеки, който веднъж е посетил, иска да се върне отново. Привлекателен с възможностите си за морски отдих и среща с миналото на различни култури, градът е един от най-предпочитаните дестинации в региона на светите места. 

Екскурзии и почивки до Израел »