Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Чехия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Русия
Мароко
Почивки със собствен транспорт
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА
МАЛДИВИ
БЪЛГАРИЯ
ШВЕЙЦАРИЯ
ПОЛША
ШРИ ЛАНКА
55 +
КУБА
ЯПОНИЯ

Цвингер

Дрезден, Германия

Архитектурният ансамбъл „Цвингер“ в Дрезден е импозантен бароков комплекс от четири сгради с красива вътрешна градина. Първоначално на това място е имало отбранително съоръжение между външната и вътрешната градска стена. Именно от тук идва и името на комплекса – в средновековието с думата „цвингер“ са наричали тези части от крепостите, които се намирали между двете градски стени, защото новото архитектурно съоръжение заема именно това местоположение.

Още през 1709 г., търсейки дом за голямата си колекция от портокалови дръвчета и саксийни растения, Август Силния – курфюрст на Саксония, възлага на главния си архитект Пьопелман да изгради оранжерия в градината на комплекса. По-късно тук започват се провеждат дворцови празненства. През 1712 г. е построена дългата галерия, а през 1714 г. – коронната портата.

Официално комплексът е осветен през 1719 г. по случай сватбата на принц Фридрих Август и хабсбургската принцеса Мария Йозефа. Сградата продължава да се разширява и строителството приключва чак през 1728 г., за да бъдат подслонени тук господарските колекции от произведения на изкуството.

Днес в комплекса се помещават Дрезденската картинна галерия, уникални колекции от порцелан и скулптури и Физико-математически салон.

Екскурзии и почивки до Германия »