Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Цюрих

Цюрих, Швейцария

Цюрих е най-големият град в Швейцария, разположен на северозападния бряг на Цюрихското езеро. Той е важен търговски и финансов център, а също така и добре развита туристическа дестинация.
Жителите на града са 409 241 души, 32% от които са чужденци от 170 националности. Сред чужденците най-голям е делът на германците, следвани от италианците, французите и сърбите. Населението на агломерацията на Цюрих обхваща близо 1,3 млн. души.
Цюрих се счита за финансовата столица на Швейцария. Тук се намират седалищата на много швейцарски банки, застрахователни компании (UBS, Credit Suisse, Swiss Re, Zurich Financial Services) и Швейцарската борса. Това прави Цюрих един от основните световни финансови центрове. Тук е разположена и централата на компанията „Barry Callebaut” – един от световните лидери в производството на шоколад.
През 2011 г. Цюрих заема второ място в рейтинга на 25-те най-добри градове в света по класацията на британското списание „Monoclet” (на първо място е Хелзинки, а на трето – Копенхаген).

Екскурзии и почивки до Швейцария »