Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Други въпроси

1. Мога ли да се отклоня от програмата и да остана при приятел на гости?
Отклоняването от програмата с цел гостуване на близки и роднини, свързано с неявяване в деня и часа на отпътуване от дадено населено място, се счита за емиграция. Агенцията незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, българското посолство и на администрацията в Република България.

2. Разрешено ли е качването на мои близки и приятели в автобуса?
Абсолютно недопустимо е качването на лица, които не фигурират в пътния лист на автобуса.

3. Какво трябва да направя, ако загубя или ми откраднат задграничния паспорт?
В случай че Ви бъдe откраднат задграничният паспорт или го загубите в чужбина, е необходимо на първо място да уведомите полицията. От полицията се издава документ, който удостоверява, че е извършена кражба/ загуба на документ. В полицейското управление следва да попълните формуляр и подробно да опишете откраднатите/ загубените документи, как е станало това, кога и евентуално описание на крадеца (в случай на кражба).
Документът, който Ви се издава от полицията, не е достатъчен, за да се върнете в Република България, ако са Ви откраднали паспорта. Наложително е да отидете до най-близкия консулския отдел на Република България. Там се попълва бланка за издаване на временен паспорт. Тя е същата като тази, която попълвате при заявление за издаване на задграничен паспорт. Трябва да представите и три снимки.
Ако представите документ, който удостоверява Вашата самоличност (лична карта, шофьорска книжка, акт за раждане) процедурата се улеснява. Следва процедура за удостоверяване на Вашата самоличност. Ще ви бъде наложена и глоба за загуба на документи. След удостоверяване на самоличността ще Ви бъде издаден временен паспорт с цел прибиране в Република България, за който също трябва да заплатите.

4. Какво трябва да направя, ако загубя или ми откраднат пари или други ценности?
Необходимо е да уведомите полицията. От полицията се издава документ, който удостоверява, че е извършена кражба. В полицейското управление се попълва формуляр с подробно описание на откраднатите вещи, как е станало това, кога и евентуално описание на крадеца. В случай че вещите Ви бъдат открити, ще Ви бъдат върнати на посочения от Вас адрес.
 
5. Какво да направя, ако загубя ориентация по време на екскурзията?
Необходимо е да се обърнете към униформен представител на полицията и да посочите мястото, където трябва да отидете. За целта винаги трябва да знаете името и адреса на хотела, в който нощувате или мястото за среща, определено от Вашия екскурзовод/водач на групата.
          
6. В кои случаи ми е необходима виза?
Ако сте български гражданин, за всяка страна в раздел „Полезна информация” е посочено дали е необходима виза.
Ако сте гражданин/поданик на друга страна, следва лично да проверите в консулския отдел на съответната страна (включително и на страните, през които ще преминете транзитно по време на Вашето пътуване) на адресите, които са посочени в раздел „Полезна информация” за всяка страна по отделно.

7. Къде да потърся забравените си вещи?
Ако забравите вещи в автобуса, е необходимо да позвъните на тел. 02/ 980 57 22.
Ако забравите вещи в хотела по време на екскурзията, е необходимо да позвъните на рецепцията на хотела. Екскурзоводът/водачът на групата ще ви съдейства за телефонния номер.