Начало
Кибер седмица
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
Скандинавия
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА

Екскурзия в КАЗАХСТАН – между Изтока и Запада

2 нощувки в Нурсултан и 4 нощувки в Алмати, с посещение на Медео, Шъмбулак, етнографско село и петроглифите в Тамгала!

София – Истанбул – Нурсултан – Алмати – Медео – Шъмбулак – Талгар – Тамгала – Алмати – Нурсултан – Истанбул – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияИстанбул

Отпътуване в 16:00 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане в Истанбул в 17:15 ч. Отпътуване в 18:45 за Нурсултан с полет на авиокомпания „Turkish airlines“.

2
Нурсултан

Пристигане в 02:30 ч. на летището в Нурсултан. Трансфер до хотела. Настаняване. Закуска. През 1997 година президентът Нурсултан Назарбаев реши да премести столицата на Казахстан от Алмати в Астана, а през 2019 г. я преименува „Нурсутлан“. Днес Нурсултан е динамично развиващ се метрополис. В столицата с бързи темпове се издигат големи обществени, културни, жилищни и бизнес сгради, а заедно с това се наблюдава бърз темп на растеж на населението на града и развитие на градската инфраструктура и икономика. Тук е концентриран политическия живот на Казахстан и много млади хора от цялата страна пристигат тук, за да преследват своите мечти. Новата столица беше превърната в един от най-модерните градове в Централна Азия с красива архитектура и небостъргачи – символ на просперитета на страната, чиято икономика се базира на износа на петрол и други природни ресурси. Туристическа програма в Нурсултан с местен екскурзовод: пирамидата - дворец на мира и съгласието – символ на приятелството между всички религии и нации; джамията „Хазрет Султан“ - най-голямата в Централна Азия; изложбеният център. Трансфер до хотела. Нощувка.

3
Нурсултан

Закуска. Туристическата програма в Нурсултан с местен екскурзовод продължава с булеварда на водата и зеленината "Нурзхол" - три километров булевард, на който се намират сгради на държавната администрация като Министерския съвет, Сената, Мажилиса, Върховния съд, Външното министерство, Министерството на отбраната, Националната библиотека, много офисни здания, търговски компании, хотели, някои посолства и луксозни жилищни комплекси. В центъра на булеварда е символът на града - монументалната кула Байтрек, наричана още „дървото на живота“. Сферата на върха с 22 м. диаметър тежи 300 т. и е изработена от специално стъкло, което променя цвета си в зависимост от осветлението. Издигната е през 1997 г. по инициатива на президента Назарбаев, за да ознаменува статута на Астана като новата столица на Казахстан. В кулата са разположени аквариум, ресторант, художествена галерия, панорамна площадка. На платформата има позлатен отпечатък от дясната ръка на президента Назарбаев и когато посетител постави ръката си върху отпечатъка, започва да звучи националният химн на Казахстан. Чрез Кулата се пресъздава една казахска легенда - магическата птица на щастието Самрук снесла яйцето си в процепа между два клона на топола. Стълбът символизира тополата, а сферата - яйцето. На височина от 105 метра от тук се открива най-хубавата гледка към столицата на Казахстан. Туристическата програма продължава с посещение на развлекателния център „Ханска шатра“ - още един от символите на столицата. Сградата е проектирана във формата на шатра и напомня за традиционната казахска юрта, като централно разположения носещ стълб е с височина 150 метра. Тук се разпологат ресторанти, кина, магазини и различни атракции и развлечения - мини голф игрище, малка изкуствена река, голям „Дино парк“ с праисторически динозаври, мамути и екзотична растителност. Малко еднорелсово влакче минава през целия парк и на моменти излиза на височина от около 50-60 метра под купола на шатрата. Последният етаж е особено впечатляващ – изкуствен плаж, покрит с фин пясък, екзотична растителност и басейн, пълен с морска вода, изкуствени вълни и дори може да се кара сърф. Трансфер до хотела. Нощувка.

4
НурсултанАлмати

Закуска. Трансфер до летището на Нурсултан. Отпътуване в 11:30 ч. за Алмати с полет на авиокомпания „Air Astana”. Кацане в 13:10 ч. в Алмати - град, смятан за един от най-елегантните в Централна Азия и бившата столица на Казахстан. Разположен в подножието на планинската верига Заилийски Алатау, той удивлява с оригиналните си архитектурни ансамбли, съчетаващи елементи на националния стил и най-модерните строителни конструкции. Трансфер до хотела и настаняване. Туристическа програма в Алмати с местен екскурзовод: историческият център на Алмати, паметникът на Златния войн, който представлява независимостта на Казахстан и неговите граждани; централната библиотека; държавният академичен театър за опера и балет; паркът „Панфилов“, катедралата „Възнесение“; площадът на независимостта и вечния огън. Изкачване с лифт до връх Кок-Тюбе. От наблюдателната площадка се разкрива живописна панорама към "южната столица" на Казахстан. Свободно време за разходка. Връщане в Алмати. Трансфер до хотела. Нощувка.

5
МедеоШъмбулак

Закуска. Екскурзия в красивата планина над Алмати. Изкачване до туристическия комплекс Медео, където се намира най-голямата високопланинска ледена пързалка. Ледената площадка се разполага на 1700 м над морското равнище и е с площ 10 500 кв. м. - отлична за открити международни състезания по кънки, бягане, хокей, фигурно пързаляне. Посещение на модерния ски курорт Шъмбулак, от където може да се усети свободния дух на Казахстан, обхвата на неговите територии и красотата на тези земи. Снежните върхове, вековни гори, планински езера, съчетани с модерни ски лифтове, термални басейни и уютни къщи, не оставя никакво съмнение, че Казахстан се развива динамично, но остава верен на традициите на степните номадски народи. Шъмбулак е прочут с мекия си климат, големия на брой слънчеви дни, устойчива снежна покривка от ноември до май и великолепен изглед към околните планински върхове и хребети. Високопланинската ски писта се обслужва от три седалкови лифта и три ски-влека. Въздухът в дефилето е толкова чист, че човек може да се замая, а миризмата на гората се смесва с едва доловим вкус на ледения вятър от върховете. Връщане в Алмати и свободно време за разходка по булевард „Панфилов“ и улица „Арбат“. Връщане в хотела и нощувка.

6
Талгар

Закуска. Отпътуване за Талгар. Посещение на етно село „Ханс“ – запознаване с великолепното номадското минало на казахския народ. Туристическата програма включва: показване на основни национални традиции, обиколка на базата, запознаване с казахстанската юрта, национални игри, номадската култура, местни ритуали и занаяти, музикални и танцови изпълнения. Обяд с традиционни казахски ястия. Отпътуване за планинския курорт Лесная Сказка. Разходка и свободно време. Връщане в Алмати. Трансфер до хотела. Нощувка.

7
Тамгала

Закуска. Отпътуване за археологическия район на Тамгала. В каньона на река Тамгала, разположен сред общирните сухи райони на Чу-Илийските планини, има уникална колекция от около 5000 петроглифа (скални рисунки), датирани от 2 хилядолетие пр. Хр. до наши дни. Уникалното светилище със скални рисунки е открито в края на 50-те години на ХХ в. и представлява истинска древна художествена галерия. В скалите са издълбани ловни сцени, ритуални сцени, жертвоприношения на животни, композиции с изображения на хора и животни, фигури на жени, стрелци с лъкове, лов със соколи, древни божества и много други картини. Сред петроглифите се срещат изображения на дискове, колесници, тамги, молитвени надписи. Близо до дефилето се намират гробища от бронзовата епоха (XI-X в. пр. Хр.) и от времето на ранните номади (III-II в. пр. Хр.), както и селищата им. Галерията от петроглифи в Тамгала е съкровище от световно значение и е под защитата на ЮНЕСКО. Обяд (сух пакет). Връщане в Алмати. Връщане в хотела и нощувка.

8
АлматиНурсултан

Закуска. Напускане на хотела. Шопинг тур в Алмати – посещение на търговски център (MEGA Center или Essentai Mall). Посещение на Зеления базар - чудесен шанс да се усети атмосферата на автентичен ориенталски пазар с неговите цветове и аромати, известни ориенталски сладки, сушени плодове, местни продукти и сувенири. Посещение на фабрика за шоколад „Рахат“ и възможност за покупка на типични шоколадови изделия. Трансфер до летището на Алмати. Отпътуване за Нурсултан в 19:45 ч. с редовен полет на авиокомпания „Air Astana”. Кацане в Нурсултан в 21:30 ч. По желание: вечеря в местен ресторант (заявява се и се заплаща намясто). Трансфер до летището.

9
НурсултанИстанбулСофия

Отпътуване в 03:25 ч. от Нурсултан за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане в Истанбул в 05:50 ч. Отпътуване за България в 07:45 ч. с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане на летище София (Терминал 2) в 09:05 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Единична стая
+199 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист
60 лв.
ОТСТЪПКИ
Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител
120 лв.
Отстъпка за дете от 12 до 17 г., настанено на редовно легло в стая с родител
60 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Истанбул - Нурсултан - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish airlines" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг
Самолетен билет Нурсултан - Алмати - Нурсултан на авиокомпания "Air Astana" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг
Транспорт с туристически автобус по маршрута
2 нощувки със закуски в хотел "Duman" 4* (или подобен) в Нурсултан
4 нощувки със закуски в хотел "Grand Voyage" 4* (или подобен) в Алмати
Туристическа програма в Нурсултан, Алмати, Медео и Шъмбулак
Посещение на етно село "Ханс" с включен обяд (без напитки)
Екскурзия до петроглифите в Тамгали (с включен обяд - сух пакет)
Входна такса за лифта до връх Кок-Тюбе в Алмати
Местен екскурзовод по време на туристическата програма в Казахстан
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
Водач-преводач от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
PCR тест (при необходимост)
Допълнителни услуги по програмата
Обяди и вечери (Заявяват се и се заплащат на място - между 15 USD и 40 USD / хранене)
Такси за снимане с фотоапарати и камери в туристическите обекти
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 USD на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
Резервации: депозит - 45% от основната цена при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 45% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Казахстан отменя визите за граждани на Република България за престой до 30 /тридесет/ дни. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Лица до 18-годишна възраст, които се придружават от единия родител следва да разполагат с пълномощно при преминаване през ГКПП на Казахстан.
Още екскурзии за Казахстан »