Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Екскурзия в ПЕРУ - Лима, Наска, Пуно, Езерото Титикака, Куско, Свещената долина, Мачу Пикчу!

Потвърдена програма с обслужване на български език! Ранни записвания до 31.05.2022 г.!

София – Амстердам – Лима – Паракас – Наска – Арекипа – Каньонът Колка – Пуно – Езерото Титикака – Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу – Лима – Астердам – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1

Отпътуване от летище София в 06:55 ч. за Амстердам. Пристигане на летището в Амстердам в 09:00 ч. Отпътуване за Перу в 12:35 ч. Пристигане в Лима в 19:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2

Закуска. Туристическа програма в Лима: посещение на Мирафлорес - съвременен район, разположен на брега на Тихия окена, както и на Парка на Любовта. Продължаваме с Пласа де Армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец. Посещение на  църквата Сан Франсиско, една от най-старите в града, както и прилежащите й катакомби. Отпътуване за Паракас - резерват разположен на Тихия океан. По пътя посещение на археологическия обект Пачакамак. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел в Паракас.

3

Закуска. Трансфер до пристанището в Паракас, където ще се качим на корабче за Байестовите острови – скалисти образувания с пещери и естествени арки, приютили цели популации тюлени и над 60 вида морски птици – Хумболдтови пингвини, пеликани, рибарки, корморани и др. Към 10:30 ч. връщане в Паракас и отпътуване за Наска. По пътя посещение на местна бодега, където се дестилира писко – националната алкохолна напитка. Посещение на лагуната Уакачина – оазис като от пощенска картичка насред пясъчните дюни, където ще потеглим на разходка сред пустинята в специално приспособени двуколки (бъги). Пристигане в Наска. Отпътуване към площадката за полети над платото Наска. Мистичните линии над Наска са една от най-големите съвременни загадки. Преди над 2000 години Южноамериканска цивилизация създала множество гигантски изображения, издълбани в скалите на перуанското пустинно плато Наска. Знаците от Наска включват около 30 рисунки, 700 геометрични фигури и 13 000 линии. Най-големите са с дължина 270 метра, а общата им площ е 500 квадратни километра. Никой и до днес не е успял да обясни точно и приемливо кой е издълбал тези фигури и какво е тяхното предназначение. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Важно за линиите на Наска: Не се гарантира, че метеорологичните условия ще са благоприятни и пустинната мараня няма да е скрила линиите.

4

Закуска. Потегляне към пустинята на юг от Наска, и посещение на гробището Чаучияс, датиращо от периода преди Колумб, с мумии от преди 1000 години. Продължаване към Арекипа следвайки линията на тихоокеанското крайбрежие. По пътя ще имате възможност да спирате на места, незавладяни още от туристите. Късно вечерта пристигане в Арекипа. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5

Закуска. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – наричан още “белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното и историческо наследство на ЮНЕСКО. Посещение на площада в живописния квартал Янауара, както и на панорамната площадка Кармен Алто, откъдето се разкрива прекрасна гледка към долината на Арекипа и заобикалящите я вулкани. След това посещение на колониалния център, централния пазар и манастира Санта Каталина, един от най-красивите колониални манастири на Южна Америка. Свободно време. Вечеря. Нощувка в хотела.

6

Закуска. Отпътуване към каньонът Колка. Изкачваме се на Алтиплано (огромно плото в Андите) на над 4000 м надморска височина и прекосяваме резервата Агуада Бланка, където ще имаме възможност да наблюдаваме местната фауна: различни видове лами – вигони, алпака, както и малки чинчили. Преминаване през планински проход на 4900 м. височина, и спускане в долината на Колка в селището Чивай (3500 м). Отправяне през долината на Колка към панорамната площадка Крус дел Кондор, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към каньона, към реката, течаща на 1000 м. под нас и високите над 2500 м. скали отсреща. Това е и мястото, откъдето при късмет може да се наблюдава величествения полет на кондорите, минаващи понякога на 10 метра. Завръщане в Чивай. Вечеря. Нощувка.

7

Закуска. Отпътуване към Пуно, по пътя спирка и разглеждане на гробницата Силюстани. Обяд – сух пакет. Пристигане в Пуно. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

8

Закуска отпътуване към плаващите острови Урос – изградени от тръстика. Завръщане в Пуно. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

9

Закуска. Отъптуване към археологическите останки в Пукара, където ще открием следи от първите цивилизации, населявали Алтиплано, предхождащи цивилизацията на инките. Продължаване през прохода Ла Рая, който бележи края на Алтиплано и началото на долината в Андите, където е възникнала цивилизацията на инките. Обяд. Продължаване към храма на инките във Виракоча и селището Андауайлияс, където се намира “Сикстинската капела” на Андите. В късния следобед пристигане в Куско. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

10

Закуска. Отпътуване към археологическите обекти от времето на инките Тамбомачай, Пука Пукара, Кенко и крепостта Саксайуаман, изградена от огромни каменни блокове, подредени един върху друг с нечувана точност. Отгоре се разкрива спираща дъха панорама към града. Спускане към града към храма на Слънцето, политически и религиозен център на империята на инките. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

11

Закуска. Отпътуване към Свещената долина на инките. Посещение на градчето Писак, едно от най-важните и зрелищни селища в долината и разходка по улиците и из известния пазар на занаятчийски изделия и накрая селището Ойантайтамбо с кацналата в планината крепост. Вечеря. Нощувка в селцето на инките в хотел.

12

Закуска. Отпътуване с влак за Агуас Калиентес, известен също като Мачу Пикчу Пуебло, откъдето ще се изкачите до Мачу Пикчу, за да се възползвате от красотата на мястото преди да пристигнат тълпите туристи с влаковете от Куско. Обяд. Връщане в Агуас Калиентес и отпътуване с влак за Оянтайтамбо. Пристигане вечерта. Вечеря. Нощувка.

13

Закуска. Отпътуване към циркусите на Морай, удивителни концентрични тераси със съвършено кръгла форма. Посещение на селището Марас и при добро метериологично време посещение на солниците на Марас, където се е добивала сол ръчно от праисторически времена до наши дни и типичното селище Чинчеро, великолепната испанска църква, издигната на мястото на старо светилище на инките. Завръщане в Куско. Вечеря. Нощувка.

14

Закуска. Трансфер до летище Куско за полет до Лима. Пристигане в Лима. Трансфер до хотел. Нощувка.

15

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Лима. Отпътуване за Амстердам в 21:05 ч. 

16

Пристигане в Амстердам в 15:20 ч. Свободно време. Нощувка.

17

Отпътуване за България в 10:30 ч. Пристигане на летище София в 14:20 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Бакшиши за екскурзоводи и шофьори
94 лв.
Входни такси за посещаваните обекти
180 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Амстердам - Лима - Амстердам - София с включени летищни такси на авиокомпания "KLM"
Самолетен билет за вътрешен полет Куско - Лима с включени летищни такси
Всички описани в програмата трансфери
Билет за влак до Агуас Калиентес
Билет за влак до Ойантайтамбо
15 нощувки със закуски в хотели *** в Перу
1 нощувка в Амстердам
12 обяда
12 вечери
Водач-преводач от агенцията през цялото пътуване
Местни екскурзоводи на английски език
Обиколка на Лима
Разглеждане на археологическия обект Пачакамак
Екскурзия до Наска
Полет над линиите на Наска
Екскурзия с корабче до Байестовите острови
Разходка сред пустинята в специално приспособени двуколки (бъги)
Обиколка на Арекипа
Екскурзия до Колка
Екскурзия до Пуно
Разглеждане на Пукара
Обиколка на Куско
Екскурзия по езерото Титикака
Разходка с корабче до островите Урос
Разглеждане на солниците на Марас
Разглеждане на циркусите на Марай
Разглеждане селището Чинчеро
Медицинска застраховка с лимит 10 000 евро, с опция А на застрахователно дружество Евроинс
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги и екскурзии по желание
Разходи от личен характер
Бакшиши за екскурзоводи и шофьори - 3 евро на човек на ден = 48 евро (заплащат се задължително в България):
Входни такси за посещаваните обекти - 180 лева
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Необходим документ за влизане в страната: паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
Агенцията си запазва правото да променя реда на екскурзиите.
Часово време: България 12 ч., Перу -7 ч.
Валутни курсове: 1 евро = 3.73 PEN (перуански нуево сол)
Полетни детайли:
KL 3076 SOF AMS 06:55 09:00
KL 743 AMS LIM 12:35 19:15
KL 744 LIM AMS 21:05 15:25+1
FB 462 AMS SOF 10:20 14:00
Примерни хотели:
Лима: "Britania Miraflores Hotel" *** или подобен
Паракас: "El Emancipador" *** или подобен
Наска: "Casa Andina Classic" *** или подобен
Колка: "Eco Inn" *** или подобен
Пуно: "Hacienda Plaza" *** или подобен
Куско: "San Agustin Internacional" *** или подобен
Vallée Sacrée: "Hacienda Valle" *** или подобен
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
На посетителите се препоръчва да имат ваксинации срещу жълта треска, едра шарка, коремен тиф, хепатит и малария.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза. Паспортът трябва да е с валидност поне шест месеца от датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Перу »