Начало
Кибер седмица
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
Скандинавия
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА

Почивка в Белоградчик - специална програма за туристи над 55 години и техните приятели!

Почивка в Белоградчик - специална програма за туристи над 55 години и техните приятели! 4 нощувки със закуски и вечери в хотел "Скалите"****, Белоградчик!

София – Чипровски манастир – Чипровци – Белоградчик – Видин – Белоградчик – Неготин – Раяц – Белоградчик – Зайчар – Белоградчик – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияЧипровски манастирЧипровциБелоградчик
~200 km

Отпътуване от София в 8.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски"), 10.00 ч. от Враца (паркинга пред митницата), в 11.00 ч. от Монтана (пред железопътната гара) по маршрут Монтана – Чипровци.  Чипровци е бил един от най-големите златарски центрове на Балканите, известен с произвежданите тук пъстроцветни чипровски килими. Пешеходна разходка: историческия музей, Катеринината къща, Шарената чешма, останките от католическата църква, разрушена при потушаването на Чипровското въстание от 1688 г. Свободно време. Следобед - посещение на Чипровския манастир "Св. Иван Рилски". Отпътуване за Белоградчик. Настаняване в хотел "Скалите". Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2
БелоградчикВидинБелоградчик
~150 km

Закуска. Посещение на Белоградчишката крепост "Калето", разположена сред невероятния пейзаж на Белоградчишките скали. Скалните образувания са разположени в западния Предбалкан и обхващат район, дълъг 30 км. и широк 15 км. Тези скали са изваяни от стичащата се дъждовна вода и ветровете в продължение на 200 милиона години. Свободно време или по желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до Видин и пещерата "Магурата". Отпътуване за Видин. По пътя посещение на "Магурата", една от най-красивите пещери в България. Пешеходна разходка във Видин. Посещение на средновековната крепост "Баба Вида", един от най-добре запазените паметници на българското средновековно строителство. Връщане в Белоградчик. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3
БелоградчикНеготинРаяцБелоградчик
~230 km

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Неготин и Раячка пивнице. Отпътуване за Неготин и кратка разходка: старата чаршия, къщата на сръбския композитор Стеван Мокраняц, църквата "Св. Троица". Свободно време. Трансфер до Раячке пивнице, дегустация на вино и обяд. Комплексът, разположен близо до Неготин, включва стари винарски изби, запазили своята автентична атмосфера от XVIII и XIX век, в които се предлагат отлични местни вина, сред които най-известни са тези, произвеждани от местния гроздов сорт тамяника. Отпътуване за България. Връщане в Белоградчик. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4
БелоградчикЗайчарБелоградчик
~150 km

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Зайчар и археологическия комплекс Феликс Ромулиана. Отпътуване за Зайчар. Пешеходна разходка в Зайчар: площад "Никола Пашич", гимназията, конакът на Радул бей, градският музей. Свободно време. Посещение на археологическия комплекс Гъмзиград (Феликс Ромулиана), включен в списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук е една от любимите резиденции на римския император Галерий, където той изгражда впечатляващ дворцов комплекс. Отпътуване за България. Връщане в Белоградчик. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

5
БелоградчикСофия
~215 km

Закуска. Свободно време в Белоградчик. Отпътуване за Боровица. Посещение на винарна "Боровица". Отпътуване за София. Пристигане на площад "Александър Невски" следобед.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+80 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Ползване на двойна седалка от един турист
50 лв.
Полудневна екскурзия до Видин и пещерата "Магурата"
30 лв.
Целодневна екскурзия до Неготин и Раячка пивнице
48 лв.
Целодневна екскурзия до Зайчар и археологическия комплекс Феликс Ромулиана
35 лв.
Дегустация на 3 вина във винарна Боровица
7 лв.
Дегустация на 3 вина в Раячка пивнице
7 лв.
ОТСТЪПКИ
Дете до 10 години, настанено в стаята на родителите
40 лв.
Ученици и студенти до 25 години
10 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с туристически автобус
4 нощувки със закуски в хотел Скалите **** в Белоградчик
4 вечери в ресторанта на хотела по тристепенно меню, без включени напитки
Посещение на Белоградчишката крепост
Посещение на Чипровския манастир "Свети Иван Рилски"
Пешеходна разходка в Чипровци
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс АД" с лимит на отговорност 10 000 EUR, за туристите записани за допълнителните екскурзии до Сърбия
Водач на български език.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси за Белоградчишките скали (6 лв. за възрастни, 4 лв. за ученици и пенсионери), за крепостта Баба Вида (4 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и пенсионери), за пещерата Магурата (12 лв. за възрастни, 10 лв. за ученици и пенсионери), за Гъмзиград (Феликс Ромулиана, 300 RSD), музея Лепенски вир (500 RSD); историческия музей в Чипровци (2 лв за възрастни, 0,50 лв за учащи)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, градски транспорт
Дегустация на вино в Раячке пивнице
Дегустация на вино във винарна "Боровица"
Обеди, разходи от личен характер
Полудневна екскурзия до Видин и пещерата "Магурата"
Екскурзия до Неготин и Раячка пивнице
Целодневна екскурзия до Зайчар и археологическия комплекс Феликс Ромулиана
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.
За посещението на Белоградчишката крепост се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.
Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.
Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването
Екскурзията се провежда при минимум 17 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
България, Сърбия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
България: Българските граждани, пътуващи в България, е необходимо да притежават валидна лична карта.
Сърбия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за България »