Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Пиран

Пиран, Словения

В югозападна Словения, на брега на Адриатическо море, има един малък град, в който времето е спряло – Пиран. Градът е запазил средновековния си вид – тесни улички, покрити с каменни плочи, високи къщи и примамливи безистени.

 

Първите сведения за Пиран са още от VII век. Селището възниква край фар, който показвал пътя на корабите. В наши дни Пиран е едно от най-красивите и примамливи места по адриатическото крайбрежие. Фестивали, културни програми, руини от стари времена, страхотна кухня, спокойно море – Пиран може да предложи всичко.

 

Съвсем близо до морето са разположени десетки малки ресторанти, в които ще ви сервират прясна риба и превъзходно вино. Разходката по запазените средновековни крепостни стени, които отделят стария център на града от новата му част, със сигурност ще изостри апетита ви. Седемте порти, през които се е влизало в града също са все още запазени и си струва да ги видите.

 

В Пиран е роден Джузепе Тартини. На негово име е кръстен централният площад, където се намира и домът му - Каза Пизаргуа. Днес там се провеждат различни културни събития, изложби и семинари. На първия етаж на сградата има експозиция, посветена на Тартини.

В Пиран има много църкви, скулптури и живописни градски кътчета. Не се колебайте да ги откриете.

Екскурзии и почивки до Словения »