Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Ханджоу

Китай

Град Ханджоу се намира в югоизточен Китай, административен център на провинция Джъдзян. Разположен е на брега на залива Ханджоу, където река Цянтан се влива в Източнокитайско море. Населението е 2,6 млн. души.

 

Ханджоу е един от най-красивите и посещавани китайски градове заради изключителната си природа и архитектура. Градът е прорязан от над 130 реки, които му придават облик на “Венеция на изтока”. Той е една от осемте китайски столици на древността и фигурира на първо място в националния списък на културно-историческите градове.

 

Наблизо до града се намира езерото Сиху, което през летните месеци е отрупано с пелена от цъфнали лотоси, а по бреговете растат типичните за китайския пейзаж върби. Горичките с праскови, акации и сливи и аромaтът на цветовете им допълват очарованието на тази природна забележителност. Не бива да се пропускат и двата национални резервата в околностите – в планините Тиенмушан и Цинлянфън, както и националното мочурище-парк в Сиси.

 

Описан от Марко Поло като “най-величествения и най-красивия град на света” Ханджоу днес предлага едновременно възможност за досег с неповторимата източнокитайска природа и с древната история на страната.

Екскурзии и почивки до Китай »