Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

езерото Накуру

Кения

Езерото Накуру е перлата на едноименния национален парк в Кения и е едно от най-красивите и диви кътчета на земята. То е част от система езера, разположени по източното крайбрежие на Африка, на 157 км северозападно от Найроби, близо да самия град Накуру. Намира сена 1754 метра надморска височина и от 1961 година има статут на защитена територия. Първоначално парка обхваща само известното езеро и околните планини, но по-късно към територията му се присъединяват голяма част от саваните и днес площта му е 188 кв. км.

Водния басейн е  популярен с огромните ята розови фламинго, които гнездят по протежение на бреговете му и се хранят с растящите в него водорасли. Броят на тези редки птици е толкова голям сякаш гигантски огромен розов воал е покрил повърхността на езерото. Именно това е била и целта на парка - да съхрани колосалните групи от дребни и едри видове фламинго и за запази популацията им.

 

 Има и още 400 вида установени вида обитатели, към които спадат кормораните, сините рибарчета, пеликаните и още много други птици хранещи се с риба. В парка живеят и бозайници като хипопотамът, импалата и блатната африканска антилопа.

Екскурзии и почивки до Кения »