Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Турция
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Монтрьо

Монтрьо, Швейцария

Монтрьо е курортен град в западна Швейцария, кантон Во. Разположен е на източния бряг на Женевското езеро, между градовете Лозана и Вилньов, и е част от швейцарската ривиера. Районът е с мек климат поради близостта на езерото от едната страна и Алпите от другата страна. Населението е около 25 000 души. 

Монтрьо е важно селище още по време на Римската империя, когато оттам е минавал пътя към Галия. През XII в. в района процъфтява лозарството и винарството, а по склоновете от Лаво до Монтрьо се отглеждат лозови насаждения. През 1798 г. Наполеон завладява областта и градът попада под франска власт, но през 1815 г. отново е включен в границите на Швейцария. 

Днес Монтрьо е известен фестивален център. От 10 г. насам през първия уикенд на септември се провежда фестивал, посветен на Фреди Меркюри. Организират се и джаз фестивал, фестивалът “Златната роза” за телевизия, както и международният конкурс за реклама и мултимедия за Златната награда на Монтрьо.

Важни забележителности в курортния град са статуята на Фреди Меркюри, която се намира на крайбрежната улица и е обърната към езерото, и замъкът Шийон.

Екскурзии и почивки до Швейцария »