Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Монтрьо

Монтрьо, Швейцария

Монтрьо е курортен град в Западна Швейцария, във френскоезичния кантон Во. Разположен е на източния бряг на Женевското езеро.

Монтрьо е бил важно селище още по време на Римската империя, защото се е намирал на мястото, където пътят от Рим се разделял на две – към центъра на страната и към Галия. През XII в. в района процъфтява лозарството и винарството, а по склоновете от Лаво до Монтрьо се отглеждат лозови насаждения. 

Днес Монтрьо е известен с музикалните си традиции. От 1954 до 2003 г. тук се организирал международният филмов фестивал „Златната роза”, който през 2004 г. е преместен в Лозана. От 1967 г. насам, всяка година през юли се провежда джас фестивал. Звукозаписното студио „Mountain Studios, разположено в сградата на казиното, от 1979 до 1993 г. принадлежало на група „Queen”. В това студио са били записани много техни песни (Jazz, Hot Space, A Kind of Magic, The Miracle, Innuendo, Made in Heaven), а също така някои албуми на група „AC/DC”, Дейвид Боуи, Иги Поп, „Ролинг Стоунс” и солови проекти на бивши членове на „Queen”.

Екскурзии и почивки до Швейцария »