Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Атина

Атина, Гърция

Атина е столицата и най-голям град на Гърция. Получава името си от гръцката богиня Атина, която е била пазител на града. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната. Днес населението на Атина е около 3 млн. души (2001). Градът е важен политически, културен, икономически и транспортен център на Гърция.

През 1834 г. Атина става столица на независимата гръцка държава. През 1896 година градът става домакин на първите съвременни Олимпийски игри.

 

Гръцката столица е известна по целия свят като люлка на една велика цивилизация и мястото, където са се родили демокрацията, науката и философията. Забележителностите в града са много, но може би най-голям интерес сред гостите на Атина предизвиква Акрополът - храма на богинята Атина. Акрополът в Атина е най-известният запазен акропол в Гърция и датира още от Микенската епоха (II хил. пр. Хр.). Партенона, храма на Зевс, Олимпионът, Арката на Адриян, Агората, площад Синтагма, Римският форум, Византийският музей и др. Повечето от тях могат да бъдат намерени главно из квартал Плака и в близост до Акропола.

Екскурзии и почивки до Гърция »