Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Берген

Берген, Норвегия

Берген е град в югозападна Норвегия. Разположен е на брега на Норвежко море. Берген е втори по големина град в страната след столицата Осло с население от 270 000 души.

 

Берген е заобиколен от няколко планини, известни под наименованието “Седемте планини”. Популярен е като неофициална столица на Западна Норвегия, както и като градът, през който минава пътят към красивите фиорди. Пристанището в Берген е вътрешно, но въпреки това е най-голямо в страната и едно от най-големите в Европа.

 

Берген е основан през 1070 г. от Улав Хюре и е бил столица на Норвегия до 1299 г. През 1916 г. голяма част от града е опожарен и е изгубил огромна част от историческите си сгради. През април 1940 г. Берген е бил под нацистка окупация. Тогава холандски кораб с експлозиви се взривява и нанася големи щети на историческото наследство на града. Загиват и стотици цивилни.

 

Днес добре запазен е част от германския квартал в пристанищната зона, който е под егидата на ЮНЕСКО. Емблематична за Берген е и църквата Св. Мери.

Екскурзии и почивки до Норвегия »