Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Буенос Айрес

Буенос Айрес, Аржентина

Известен още като градът, където се е зародило Аржентинското танго, Буенос Айрес е една от световните туристически дестинации, привличащи милиони туристи всяка година. 

 

Столицата на Аржентина е разположена в североизточната част на страната, на западния бряг на р. Ла Плата при нейното вливане в Атлантическия Океан. Това е най-големият град в страната, с население от почти 2.9 милиона души. А като градска агломерация, броят на жителите надхвърля 15.6 милиона, правейки я втората по-големина на континента. 

 

Буенос Айрес е интересен със своята култура, история и архитектура. Всеизвестен факт е, че много от сградите са построени в европейски стил. Една от основните туристически забележителности в града е главният площад Plaza de Mayo, където се намира президентският дворец Casa Rosada. Обелискът на свободата, църквата Сан Игнасио, ботаническата и зоологическа градина, както и множеството квартали с тесни улички също са сред интересните обекти в града. Районът La Boca е известен с цветните си сгради – това е и мястото, където повечето имигранти от Италия и Испания са се установявали след пристигането си в града. Интересен факт е, че булевардът 9-ти юли в Буенос Айрес е един от най-широките в света, побиращ общо 18 пътни ленти.

Екскурзии и почивки до Аржентина »