Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Гданск

Полша

Гданск е пристанищен град в северна Полша, разположен на брега на Балтийско море около Гданския залив. Градът е столица на Поморското воеводство и с населението си от около 400 000 души е шестият по големина в страната. 

 

За начало на историята на Гданск се приема 997 г., когато е споменат в старинен летопис под името Данциг. Преминал през различни исторически епохи, Гданск е присъединен към кралство Прусия, в пределите на което остава до края на Първата световна война. За две десетилетия е имал статут на свободен град, управляван от Обществото на народите, но през 1939 г. Третият райх връща града в пределите на Германия. След края на Втората световна война Гданск отново е върнат на Полша.

 

Макар градът да е сринат почти до основи през Втората световна война, днес по-голямата част от историческия център е възстановена. Интересни забележителности тук са католическата църква “Дева Мария”, която е популярна като най-големия храм, изграден от тухли, както и централният площад “Длуги Тарт”. Не бива да се пропуска и разходка по крайбрежната алея.

 

Близо до Гданск се намира международното летище “Лех Валенса”, а пристанището е най-важното за страната. 

Екскурзии и почивки до Полша »