Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Катания

Катания, Италия

Пристанищният град Катания се намира на източното крайбрежие на италиански остров Сицилия. Разположен в подножието на вулкана Етна, той е вторият по големина град на острова. Населяван е от приблизително 291 000 души.

Основан още през VIII век пр. Хр., градът е белязан от дълга история, като през годините, освен градивни моменти е претърпял и много поражения, главно от земетресения и вулканични изригвания.

Основният архитектурен стил в Катания е бароковият. В града могат да бъдат видени множество обекти с историческа и културна стойност. Има останки от римски и гръцки градове.

От запазените руини могат да се видят гръко-римски театър, датиращ от II век, амфитеатър, римски акведукт и форум, гръцки акропол, християнски базилики, катакомби и други.

Интерес за посетителите представлява и бароковият център на града, който е под егидата на ЮНЕСКО. Тук има изобилие от църкви и базилики, като сред най-известните е Катедралата (Св. Агата), датираща от XI век.

За символ на града е считан фонтанът „u Liotru“, който представлява мраморен слон с поставен върху гърба египетски обелиск от древния град Сиене. Създаден е от Джовани Батиста Вакарини и е издигнат през 1736г.

Екскурзии и почивки до Италия »