Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Катедралата в Бразилия

Бразилия

Катедралата в Бразилия е известна със своята футуристична архитектура. Нейн проектант е Оскар Ниемейер, чиито забележителни, експериментални творби от стоманобетон будят едновременно критики и похвала. Нужни са били няколко години за да бъде приета като катедрала, тъй като е проектирана от атеист. Невероятната структура предизвиква почит още от входа - в началото има открита пътека между статуите на евангелистите, а след това тъмно, тихо тунелче, водещо до главната зала, където три висящи ангели в различни размери създават илюзия за небесната дълбочина.

 

Катедралата в Бразилия (Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida) се отличава с високата си кула, която излиза от горната част на храма. Бразилската катедрала е един своеобразен връх на модернизма в църковната архитектура. Катедралата представлява хиперболоид, който изобразява две ръце, протегнати към небето и няма равен еквивалент никъде другаде по света. Бразилската катедрала е сред най-впечатляващите забележителности в цяла Южна Америка и именно това е причината тя да посреща огромен брой туристи от цял свят, които идват в Бразилия, за да се докоснат до една от най-невероятните модернистични сгради на планетата. 

 

Основите на Бразилската катедрала са положени на 12-ти септември 1958 година, като проектът е завършен десет години по-късно. Официалното освещаване на Бразилската катедрала става на 31.05.1970 г.

Екскурзии и почивки до Бразилия »