Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Краков

Краков, Полша

Краков е град в южна Полша, разположен на река Висла и в подножието на хълма Вавел. Административен център на воеводство Малополша. Населението е 750 000 души.

 

Краков се споменава за първи път през 985 г. в записките на търговеца Ибрахим ибн Якоб, който го описва като богат град, заобиколен от гори, в който се пресичат важни търговски маршрути. Днес една от най-важните забележителностите е замъкът Вавел, който е разположен на едноименния хълм над историческия център. Дворецът се извисява над брега на живописната река Висла, а на целия хълм е построен комплекс от готически и ренесансови сгради. Катедралата Вавел увенчава с уникалния си вид и красота цялата тази съвкупност от средновековни здания.

 

Интерес представляват също 14-вековните крепости и укрепления, намиращи се в квартала Кажимеж. Тук се намират древни синагоги, както и готическа катедрала, в която са погребвани полските крале.

 

В градът има множество музеи и галерии с богат художествен фонд. В Краков се намира един от най-старите университети в Европа, основан през 1364 г. – Ягелонския.

Екскурзии и почивки до Полша »