Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Мюнхен

Мюнхен, Германия

Мюнхен е административен и политически център на германската провинция Бавария. Със своите 1,5 млн. жители градът се нарежда на трето място по големина в Германия (след Берлин и Хамбург) и на 12-то място в Европа. В градската агломерация на Мюнхен се включват близо 3 млн. жители.

Мюнхенската метрополия е една от икономически най-успешните и най-бързо развиващи се в Европа. Тя е седалище на множество концерни, сред които са „Алианц“, BMW, „Линде“, Мюнхенската презастрахователна компания „Мюнхнер Рюк“, „Сименс“ и др. Според международната консултантска компания „Mercer“ през 2014 г. Мюнхен попада в класацията сред 50 големи градове в света, като в сектор „Инфраструктура“ се нарежда на второ, а по качество на живот – на четвърто място. Мюнхен се слави и със своите пивоварни традиции. Тук се намират шест големи пивоварни, които снабдяват с бира знаменития празник на бирата „Октоберфест“, който се провежда всяка година от края на септември до началото на октомври.

Баварската столица е не само крупен промишлен, но и изследователски център. Благодарение на знаменитите университети, Баварската държавна библиотека (една от най-големите в Европа), изследователския институт „Макс Планк“, Техническия университет и много други научни учреждения Мюнхен държи твърди позиции в европейската наука.

Забележителностите и възможностите за пазаруване в Мюнхен, както и панаирите и конгресите, привличат многобройни туристи и посетители. През 2008 г. специализираното жури на National Geographic Traveler поставя Мюнхен на 30-то място в ранглистата на най-добрите 110 исторически места в света.
Мюнхен е богат на музеи, много от които са създавани в продължение на векове. Това богатство се дължи на Лудвиг I Баварски, който основал най-красивите музеи в града – Старата Пинакотека, Новата Пинакотека и Глипотеката. Голямата гордост на баварската столица е Германският музей на достиженията на естествените науки и техниката (Дойчес Музеум) – най-големият технически  музей в света. Особен интерес за туристите представляват също така Музеят на BMW, Баварският национален музей, Домът на изкуството и Музеят на играчките.
Освен с всичко изброено до тук баварската столица привлича своите посетители и с невероятната градска атмосфера, която се дължи на архитектурните забележителности като централния площад „Мариенплац“ с новото и старото кметство, катедралния храм „Фрауенкирхе“, най-старата църква в града „Св. Петър“, двореца „Нимфенбург“, Максимилениума (сградата на баварския парламент), Английската градина, Олимпийския парк, бирарията „Хофбройхаус“ и много други.

Екскурзии и почивки до Германия »