Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Национален парк "Крюгер"

ЮАР

Национален парк „Крюгер“ е един от най-големите резервати в света и най-големият в ЮАР. Паркът носи името на своя основател Паул Крюгер – петият президент на Южноафриканската република. Освен ролята си на политик и военен предводител на страната през целия си живот Крюгер бил голям природолюбител. За защита на местния животински свят през 1898 г. по негова инициатива е създаден резерватът „Саби“, на територията на който ловът бил забранен.  През 1926 г. към него е присъединена и територията на резервата „Шингведзи“, с което се поставя началото на Национален парк „Крюгер“.

Днес паркът заема площ от близо 20 хил. км2 и е разположен е на територията на провинциите Лимпопо и Мпумаланга. На север граничи със Зимбабве, а на изток с Мозамбик. Южната част на парка е савана, покрита с храсти и треви. На север, в по-сухата част на парка, растителността е саванна и с рядко разпространено мопане – основен дървесен представител. Животинският свят е изключително разнообразен. Той е дом не само на „Голямата петорка“ – африкански бивол, леопард, лъв, слон и носорог, но и на 517 вида птици, 114 вида влечуги. Чифтокопитните са представени от антилопи, зебри, а централната част на парка се обитава и от жирафи. По бреговете на река Мапуто снасят яйцата си кожестите костенурки – най-големите костенурки в света, достигащи тегло до 870 кг.

Годишно паркът се посещава от милиони туристи. Според голяма част от тях паркът „Крюгер“ е истински рай, където може да се потопите в дивата природа и да се докоснете до местните обитатели, които се разхождат необезпокоявани на воля.

Екскурзии и почивки до ЮАР »