Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Националният археологически музей

Атина, Гърция

Националният археологически музей в Атина съхранява едни от най-известните артефакти от различни райони на Гърция от праисторическия период до късната Античност. Сградата на музея е построена в периода 1866-1889 г., като западното крило е издигнато през 1874 г., северното – 1881 г., а южното – 1885 г.

Това е най-известният археологически музей в Гърция и с една от най-богатите в света колекции от древногръцко изкуство. Не случайно той е известен сред жителите на Атина като “Музеят”. Тук са представени достиженията на всички цивилизации, развивали се на територията на съвременна Гърция – предмети от древността, скулптури, грънчарски изделия, произведения от бронз, египетско изкуство.

В музея се организират различни временни експозиции, както и лекции свързани с археологията и специални образователни програми за деца. На двата му етажа са разположени 48-те изложбени зали, които за съжаление не са достатъчни да се представят всичките 30 000 обекта от древността, намерени при разкопки за прокарване на метрото в Атина. По всяка вероятност още много безценни археологически предмети лежат скрити под гръцката столица.

Екскурзии и почивки до Гърция »