Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Осло

Осло, Норвегия

С многобройните си зелени площи и добре запазена природа, Осло се счита за една от най-благоприятните за живеене столици в Европа.

Столицата на Норвегия е разположена в южната част на страната, в най-северната част на едноименния Ослофиорд. С население малко над 613 000, това е най-многолюдният град в страната. В същото време се нарежда и сред най-малките (по население) столици в Европа. 

Спокойно може да се твърди, че Осло е една от най-зелените столици в Европа – около 2/3 от площа й е заета от паркове, гори и хълмове, които са защитени. Смята се дори, че няма място в града, което да е на повече от 15 минути разстояние от дива природа. Множеството интересни паркове, обаче, съвсем не са всичко, което очарова посетителите на Осло. Някои от най-основните туристически атракции включват: крепостта и замъка Акешус, Кралския дворец, Норвежкия парламент Стортингет, кметството, Катедралата, Стария университет, сградата на операта, яхтеното пристанище и други. В града могат да бъдат разгледани и множество музеи, сред които особен интерес будят музеят на викингите и Националният музей, където е изложен дървеният сал „Кон-Тики“, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан.

 

Екскурзии и почивки до Норвегия »