Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Салерно

Салерно, Италия

Салерно е курортен морски град в регион Кампания, Южна Италия. Населението му е приблизително 140 хил. души. Предполага се, че градът е възникнал през 3 век пр.Хр. След това се развива като римска колония. През 9-ти век Салерно получава статут на град и княжество. В миналото Салерно е бил изключително популярен заради своята медицинска школа - първата по рода си в целия свят. През 16-ти век по времето на управлението на фамилията Сансеветино, градът се развива като голям център за обучение, култура и изкуства. Освен това биват наети едни от най-големите интелектуалци за времето си. През 1694 г. няколко катастрофални земетресения разтърсват града.

Покровител на Салерно е аполстол Матей, чийто реликви се пазят в катедралата. Пристанището в Салерно предоставя добра комуникационна връзка на града. От тук тръгват и много круизи до Амалфийското крайбрежие.

Основната част от населението в града е заето в туризма. Сред забележителностите в града са дворецът "Пинто", катедралата, църквата "Сан Бенедето", църквата "Сан Пиетро ин Винкулис", църквата "Сант'Агостино", църквата "Сант'Аполония", архелогическият музей, Университетът (от 1970 г.).

Екскурзии и почивки до Италия »