Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Сан Хосе

Сан Хосе, Коста Рика

Столица и най-голям град в Коста Рика е Сан Хосе, който се намира в централната част на страната, на почти еднакво разстояние от Тихия и Атлантическия океан. Разположен е между три недействащи вулкана, в средата на високопланинска долина. Населението заедно с предградията надхвърля 1,5 млн. души.

 

Сан Хосе е обявен за столица заедно с обявяването на независимостта на държавата през 1821 г. Днес в града са запазени много сгради от колониалните години, разкриващи уникални архитектурни образци. Гостите на града могат да се насладят на голяма колекця от нефритени бижута в Музея на нефрита. Освен това интересни експонати са помстени в Музея на златото, Националния музей на съвременните изкуства и Детския музей.

 

Впечатляващ е Националният театър в Сан Хосе, който е построен през 1897 г. и носи отпечатъка на европейското влияние в страната от края на XIX век. Столицата на Коста Рика е популярна като градът на вечната пролет заради постоянните температури, които се движат в границите между 18 и 25 °C.

Екскурзии и почивки до Коста Рика »