Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Сен Тропе

Франция

Сен Тропе е град в Югоизточна Франция. Разположен е на брега на Средиземно море в департамент Вар на регион Провванс-Алли-Лазурен бряг. Населението на града е около 6 000 жители.

 

 

Първото селище на мястото на днешния Сен Тропе е основано през II век преди новата ера. Било едно от главните пристанища на Франция на Средиземно море до Първата световна война. В зората на летоброенето през 68 година на мястото на днешния град Сен Тропе е обезглавен римлянин на име Тропес, защото проповядвал християнска вяра. Император Нерон разпоредил да бъде наказан. Тялото на Тропес е пренесено от кораб, който е изхвърлен на брега от бурното морe. От там произлиза и името на градчето.

 

 

Мястото е популярно и с това, че Бриджит Бардо пристига на брега на Сен Тропе през 1956 година за да снима филм, но в последствие решава да остане за по-продължителен период от време. Така, с нейна помощ, градът започва постепенно да придобива слава на модерно и изтънчено място. 

 

 

Всяка година през месец октомври тук се провежда традиционната международна регата. Сен Тропе е било любимото място за почивка на световни величия като Пикасо, Франсиаз Сеган, Жак Превер и други. Повечето от тях са били собственици на вили в градчето, а други, по-съвременни знаменитости, живеят на луксозни яхти.

Екскурзии и почивки до Франция »