Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Синтра

Синтра, Португалия

Синтра - един силно вълнуващ град, потънал в зеленина и романтика, обект на Световното културно наследство. Разположен е високо сред хълмовете над крайбрежието на Ещорил, на запад от Лисабон. Градът е интересна съвкупност от природа и архитектура.

Най-старият дворец на Португалия с повече от 8 века история е Националният дворец в Синтра, където са запазени: Залата с лебедите, използвана дори днес за банкети, балове и приеми. След разрушаване на залата след земетресение през 1755 г, тя отново е възстановена заедно с 27-те лебеда на тавана; Зала на свраките, наречена така заради изобразените на тавана й 136 свраки; Залата с гербовете, която е издадена над градината, а от нея се открива изглед към Атлантическия океан и рисунки на елени, държащи 74 герба на португалските благородници. Високо в планината се намира друг дворец, който е като излязъл от приказките - Национален дворец "Пена". Дворецът е построен от принц Фердинанд Сакс-Кобург в парка "Пена" - 200 хектара полудива местност с папрати, езера, няколко фонтана, масивни каменни блокове и редки дървесни видове. От най-високата точка Круз Алта се открива панорамна гледка, стигаща чак до Лисабон. Интериорът на двореца днес изглежда така, сякаш вътре все още живеят крале и кралици.

 

Синтра предлага многообразие от ресторанти, където се приготвят традиционни, местни ястия. Като град, който е разположен в близост до океана, морските продукти са в изобилие. Типично за района е месото от прасенце-сукалче от Неграиш, свинското от Мерсис, печено ярешко и телешко месо. Но най-прочутият продукт на Синтра е "кейжадаш" - десерт, наподобяващ чийзкейк, приготвен със сирене, яйце, мляко, захар, канела и обвит във фино, хрупкаво тесто.

Екскурзии и почивки до Португалия »