Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Суджоу

Суджоу, Китай

Градът - префектура Суджоу се намира в източен Китай, в близост до делтата на река Яндзъ и бреговете на езерото Тайху и на 84 км. източно от Шанхай. Населението в самия град е 5,5 млн. жители, но в околията на провинция Дзянсу живеят още 5 млн. души.

 

Градът е известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Още по времето на династията Сун (960 – 1279) Сунджоу се утвърждава и като център на производството на коприна – традиция, която се е запазила и до днес. В града и околията днес работят над сто фабрики за коприна.

 

Един от най-красивите китайски градове наподобява огромна градина с внушителни размери, тъй като в делтата на река Яндзъ още от древни времена е имало над двеста градини. Макар че до наши дни са се запазили половината от тях, очарованието и пленителното им великолепие привличат стотици хиляди туристи целогодишно.

 

Най-голяма е “Градината на Скромния Чиновник”, която е създадена от Ванг Хянчен, инспектор в императорския двор. Негови са думите : “Грижите за моята градина са задължение на скромния чиновник”, откъдето идва и името на градината днес. Разположен върху площ от 40 декара изкуствени езера и водоеми, свързани с причудливи извити мостове и застлани с камъни пътеки , този внушителен парк преобръща представите на обикновения човек за изящество и ландшафтна символика.

 

“Градината на Уединението” е създадена през XVI в. и не отстъпва по красота на първата. “Градината на Лъвската горичка”, създадена през XIV в. от монаха Тянру, “Градината на Майстора на Мрежи” и “Градината на бавната разходка” са само част от неизброимите паркове – оазиси в големия град. А за любителите на морската храна ежегодно в Сунджоу се провежда празник на морските раци.

Екскурзии и почивки до Китай »