Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Таормина

Таормина, Италия

Най-изисканият и прочут сицилиански курорт - красивото градче Таормина, се разполага на източния бряг на остров Сицилия, на пътя между Месина и Катания. Градът е разположен на връх Монте Тауро, извисяващ се над Йонийско море, което прави градчето своеобразна панорамна площадка. От Таормина се открива невероятна гледка към красивия средиземноморски бряг и към вулкана Етна, намиращ се южно от града. Населението на Таормина наброява около 11 000 души.

 

През древността градът е носил наименованието Тавроменион или Тауромениум.

 

Мнозина са на мнение, че архитектурата на Таормина е рядка скъпоценност. На малка площ може да се види уникално съчетание на римска, гръцка и средновековна архитектура. Таормина предлага очарователна смесица между богата история, слънчеви плажове и градска красота.

Векове наред Таормина е бил важно кръстовище на пресичащи се културни и търговски пътища на стария свят. Славата му на курортно селище идва след като тук редовно започват да идват личности като Оскар Уайлд, Мопасан, Стайнбек, Труман Капоти, Гьоте, Александър Дюма.

Самата Таормина е разположена на 200 метра над морското равнище, като е изграден и кабинков лифт до морския курорт Мазаро, разположен в подножието на хълма. Оттук лесно се отива до не по-малко известните курортни градчета, разположени в съседство. Безспорно най-голямата историческа забележителност тук е величественият древен римски театър.

В Таормина се намират внушителни готически замъци, сгради с норманска архитектура и барокови постройки.

На 9 юли се чества празникът на града и се почита Свети Панкраций. В негова чест е построена старинна черква в бароков стил. На този празник из града се обикаля с огромна статуя на светията.

Друго интересно събитие е филмовият фестивал, който се провежда в града ежегодно.

Екскурзии и почивки до Италия »