Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Ферара

Ферара, Италия

Град Ферaра е разположен в североизточната част на Италия, на около 50 км. североизточно от гр. Болония. Заема централна част в региона Емилия-Романа, като лежи на р. По ди Волано (десен приток на р. По). Градът е населяван от приблизително 132 000 души.

Произходът на града не е ясен, но за първи път името му се появява в документи на лангобардския крал Дезидерий, датиращ от 753 г., където е споменат като част от Равенския екзархат. През XIV и XVв. Ферaра е бил населяван от благородническия род Дом Есте, от който период има запазени дворци. Заради своята културна значимост, градът е вписан в списъка на ЮНЕСКО. В днешно време Ферера е важна спирка на железопътната линия от Болония към Падуа и Венеция.

Посетителите на град Ферaра могат да разгледат добре запазените градски стени, датиращи от XV и XVI в. Заедно с тези в гр. Лука се считат за едни от най-добре запазените ренесансови стени в Италия. Сред основни забележителности се нарежда и замъкът Естенсе („Castello Estense“). Тухлената сграда се намира в самия център на града и датира от края на XIV век. От ренесансовите дворци по-забележителен е Диамантовият дворец („Palazzo dei Diamanti“), където в днешно време се помещава Националната картинна галерия. Най-добре запазената ренесансова сграда във Ферaра е Къщата Ромеи („Casa Romei“), която е била резиденция на Джовани Ромеи. Интерес представляват още Еврейският музей, множеството църкви в града, сред които Римската катедрала и Синагогата и други.

Любопитен факт е, че поради историческата си значимост, през 2006г. Ферaра е обявен за седалище на италианския Ермитаж, като по този начин става петият град в света, свързан с известния руски музей.

Екскурзии и почивки до Италия »