Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Храдец Кралове

Чешка република

Храдец Кралове е прекрасен град, който е разположен в Източна Бохемия. Покрай него текат реките Орлице и Лабе. В превод името на града означава „Градът на Кралете”. 

 

През XIV век възниква селището и днес е вторият по важност град в Бохемия. Наличието на забележителности е голямо, но най-ярките сред тях са два завладяващи с духа си музея от XX век. 

 

Обръщайки поглед към дългия хребет на река Лабе, туристите могат да съзерцават уникалността на стария град на Храдец Кралове.

 

Най-голяма част от територията на града заема главният площад „Велке намнести”. Мястото е обсипано със сгради с различен размер и дейност. Те варират от търговски къщи с магазини до бароковата сграда на епископски дворец, датиращ от 1716 г. В средата на площада има Чумна колона от 1717г. и фонтан.

 

Може би най-зрелищната забележителност е грамадната кула - камбанария „Бяла кула”, която е от XVI век. До „Бялата кула” може да се види реставрираната сграда на Кметството на Храдец Кралове.

 

Църквата се намира в същия ареал, а до нея е йезуитския колеж. Срещу тях е разположена впечатляващата галерия за съвременно изкуство. Галерията се помещава в сграда в стил сецесион от 1912 г. В нея са изложени творби на Бохумил Кубища, на Йозеф Чапек, както и абстракции в сюрреалистичен стил на Йозеф Шима.

Екскурзии и почивки до Чешка република »