Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Ярденит

Ярденит, Израел

Ярденит е място в северната част на Израел, на което се предполага, че Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус. Намира се в историческата област Галилея, по поречието на река Йордан. Обектът е притежание на близо намиращия се кибуц Кинерет. 

 

 

Йоан Кръстител е юдейски пророк, роден малко преди Христос, който проповядвал кръщение за опрощаване на греховете. Докато един ден пред него се явил Исус и пожелал да бъде кръстен. Според Новия завет, след като Спасителят влязъл във водата, небесата се отворили, блеснала светкавица и оттам долетял гълъб. Този гълъб символизира светия дух, който каца на рамото на всеки новопокръстен. 

 

 

В Ярденит днес може да се премине през символично кръщение. За целта има обособен участък от реката, в който вярващите трябва първа да изчистят тялото си (преминава се през душ), да облекат бяла роба и да се потопят във водата три пъти. Тази роба поклонникът трябва да пази до края на живота си.

 

 

Река Йордан се намира под морското равнище и температурите са много високи. Водата в близкото езеро Кинерет и в реката е топла заради геотермалните извори наблизо.

Екскурзии и почивки до Израел »