Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Дубай, градът на рекордите

Дубай, градът на рекордите

 

 

 

Запитвали ли сте се някога с какво Дубай е толкова специален? Защо привлича толкова много внимание или пък защо е толкова развит и изглежда сякаш е град от бъдещето?

 

На тези въпроси може да отговорим с това, че за Дубай няма непостижими неща, а само покоряване на нови рекорди. Всичко тук е „най“- най-модерният град в страната, най-високите сгради, най-луксозните хотели и ресторанти, най-добрите плажове, най-големите търговски центрове за пазаруване, най-интересните места за развлечения и какво ли още не, което е най...

 

Затова с тази статия ще ви дадем повод да се запознаете с едни от най-големите гордости от най-доброто в Дубай.

 

 

Бурж Халифа, най-високата сграда в света

 

 

Бурж Халифа, известен преди откриването си като Бурж Дубай, е най-високият небостъргач в света. Сградата е част от новоизградения комплекс Даунтаун Дубай и се издига на внушителната височина от 828 м., ставайки една неизменна част от пейзажа на Дубай, както и негов символ.

 

Възможност за посещение на небостъргача се предоставя в нашите туристически програми. В него се намират множество офиси, 900 частни жилища, 5-звездният хотел „Армани“, открита площадка за наблюдение на 124-ти етаж, ресторант „At.mosphere“ на 122-ри етаж и наблюдателната площадка „At The Top SKY“ на 148-ми етаж – най-новото допълнение в комплекса.

 

Любопитен факт е, че построяването на Бурж Халифа връща рекорда за най-висока конструкция в света в Близкия изток, където той се държи в продължение на четири хилядолетия от Хеопсовата пирамида, преди да бъде надминат през 1311 година от Кьолнската катедрала в Европа.

 

 

 

Танцуващите фонтани - най-големият в света музикален фонтан

 

 

Танцуващите фонтани са едни от най-популярните сред туристите атракции в Дубай. Това е най-мащабният в света фонтан с изключителна светлинна аранжировка и уникална хореография.

 

Фонтаните са осветени от 6600 светлини и 25 цветни прожектора, а дължината им е 275 м и изхвърля вода на височина 152,4 м във въздуха в синхрон с класическа, арабска и световна музика.

Представленията предоставят куп невероятни емоции и гледки на всички туристи на всеки половин час, всяка вечер от 18.00 до 23.00 часа.

 

Също така, нашите туристи имат възможността да се възползват от нашата услуга - романтична вечеря в Дубай Мол с гледка към фонтаните, която е включена в нашите пакети.

 

 

  

 

Dubai Aquarium - най-големият аквариум в света

 

 

Dubai Aquarium е разположен на партерното ниво на Дубай Мол. Капацитетът му е 11 милиона литра, дължината е 51 метра, дълбочината - 20 метра, а височината е 11 метра.

 

Той е дом на над 33,000 водни животни, включващи над 140 вида. Любими и интересни водни обитатели в аквариума са акулите и скатовете. Тези, които искат да изпитат тръпката и да се потопят буквално в дълбините на морския свят, могат да изберат опцията Cage Snorkeling Experience.

  

 

Ain Dubai - най-голямото виенско колело в света

 

  

Една от сравнително новите атракции на Дубай е виенското колело, което е почти двойно по-високо от London Eye, разположено точно до брега на Дубай Марина на изкуствения остров Bluewaters.

 

Ain Dubai или „Окото на Дубай“ – сега официално е най-високото и най-голямото колело в света. То се издига на повече от 250 метра над земята, предлагайки гледка към яхтеното пристанище, града и остров Bluewaters и е с капацитет от 1750 пътници.

 

 

 

 

Дубай Мол - най-големият мол в света

 

 

Дубай Мол е най-големият мол в света, където може да се сбъдне всяко ваше шопинг желание.

 

Разполага с около 1200 магазина, аквариум и закрита ледена пързалка. В него може да намерите магазини на най-известните модни марки в света, от Армани до Зара, ресторанти с многонационална кухня, а за децата множество детски кътове, ледена пързалка и огромен аквариум с морска зоологическа градина.

 

 

 

Магическите градини в Дубай - най-голямата градина в света

 

 

Магическите градини в Дубай са най-впечатляващите и големи градини в света с приблизително 45 милиона цветя, разположени на 72 кв.км площ.

 

Това приказно място разкрива пред очите на гостите си величествени хоризонтални и вертикални цветни панорами. Флоралните мотиви се сменят всеки сезон, така че завърналите се повторно посетители да изпитат напълно ново изживяване.

 

 

Atlantis Aquaventure - най-големият аквапарк

 

 

Atlantis Aquaventure е аквапарк като никой друг - с три тематични, изпълнени с екшън кули, 1 км плаж, над 105 пързалки, атракции и преживявания, на които посетителите да се насладят.

 

Други впечатляващи акценти в парка са:

  • Търсачите на силни усещания могат да ускорят пулса си с Odyssey of Terror, най-високата водна пързалка в света с Double Tornado WAVE, Shockwave;
  • Най-дългата увеселителна пързалка за рафтинг в света - Medusa's Lair;
  • Първата дуелна пързалка PIPEline BLAST Water Coaster в региона;
  • Immortal Falls - първото и най-високо скачане от скали в региона.

 

И още туристически акценти, на които си заслужава да обърнете внимание:

 

 

Бурж ал Араб - най-луксозният хотел в света

 

 

Бурж Ал Араб е луксозен 7-звезден хотел в Дубай, който се извисява с впечатляващите си 321 м, правейки го четвъртия най-висок хотел в света.

 

Но Бурж Ал Араб не впечатлява само с комфорт и услуги, а и с визия, преживявания и много друго. Уникалната сграда е построена във формата на корабно платно и се намира върху изкуствен остров, отдалечен на 280 м от брега на Персийския залив, свързан с него чрез тесен мост, който минава над самата водна повърхност. 

 

Любопитен рекорд, който държи хотелът е, че в него се намира най-високото лоби в света – намира се на 180 м.н.в.

 

 

 

Най-новото бижу на ОАЕ - президентският дворец Qasr Al Watan

 

 

Отворен за посещения през 2019 г., президентският дворец Qasr Al Watan внушава със стила и размерите си. Изцяло построен със съвременни похвати, той събира на едно място най-изящното и най-пищното от арабското изкуство от векове насам. Разходката из многобройните зали на двореца е своеобразна разходка из историята и управлението на ОАЕ.

 

Дворецът е украсен с повече от 5000 уникални мотива, вдъхновени от естетиката на Близкия изток, а масивните дървени порти са инкрустирани с орнаменти от 23-каратово злато. Всички тези детайли в архитектурата и дизайна пряко отдават почит на арабското наследство и дизайн.

 

 

Джамия „Шейх Зайед“ - най-големият мюсюлмански храм в ОАЕ

 

 

Джамията „Шейх Зайед“ е осмата по големина в света. Тя носи името на шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян – основателя ѝ и първият президент на ОАЕ, който е погребан в нея. Дизайнът на джамията е вдъхновен от мавританската и монголската храмова архитектура и по-специално от джамията „Хасан II“ в Казабланка и Бадшахи в Лахор, повлияла пряко в разпределението и разположението на купола. 

 

Тази величествена структура е достъпна за обществеността като капацитетът ѝ е да побере до 40 000 поклонници наведнъж. Снимките вътре не са разрешени, както и оскъдното облекло и за всичко това следят мъже, облечени в черно.

 

Както може да се досетите, джамията не отстъпва от пиедестала на световните рекорди. В нея се намира най-големият килим в света със смайващите размери от – 5627 кв.м. Той е изтъкан от около 1200 тъкачи, 20 техници и 30 работници. Тежи 47 тона, от които 35 са вълна и 12 – памук, а възелчетата в рамките му са приблизително 2268 милиарда.

 

Това е само част от внушителните рекорди на Дубай! Ако желаете да ги опознаете от първо лице, може да го направите лесно, като разгледате нашите туристически пакети и се възползвате от богатите и атрактивни програми.

 

 

Резервирайте сега вашата екскурзия или почивка в Дубай! Разгледайте всички програми ТУК!